Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια με μελιτζάνα και τυρί

Συνταγές/Ορτύκια με μελιτζάνα και τυρί

melitzana&tiri.jpg

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: περ. 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

  • 4 ορτύκια

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα σε φέτες

  • λίγο αλεύρι

  • 1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες

  • ½ φλιτζάνι λάδι

  • ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού

  • 1 κουταλάκι ρίγανη

  • 1 κουταλάκι θυμάρι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • ½ φλιτζάνι λάδι επιπλέον

  • 10 ελιές μαύρες

  • 100 γρ. τυρί φέτα

  • αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα ορτύκια κατά μήκος του στήθους και τα ανοίγουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ αλείφοντάς τα συχνά με λάδι. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε και «στεγνώσουν». Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες ελαφρά αλευρωμένες. Χτυπάμε στο σέικερ το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο και το επιπλέον λάδι. Στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Βάζουμε επάνω τα ψημένα ορτύκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Γαρνίρουμε με τις ελιές και το τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους.

Καλή σας όρεξη!