Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια με σάλτσα και ρύζι στην κατσαρόλα

Συνταγές/Ορτύκια με σάλτσα και ρύζι στην κατσαρόλα

katsarola.jpg

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 ώρα - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 8 ορτύκια

  • 3 κούπες ρύζι

  • 2-3 φρέσκες ντομάτες

  • 2-3 φρέσκιες πράσινες πιπεριές

  • Λάδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο τεμαχισμένο και τις πιπεριές σε ροδέλες. Ρίχνουμε τα ορτύκια γυρίζοντας τα σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο κρύο νερό, τις ντομάτες περασμένες από τρίφτη, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρασί, βασιλικό, κανέλα, κάρι, καυτερή πιπεριά ή πάπρικα για πιο πικάντικη γεύση. Όταν τα πουλιά έχουν σχεδόν ψηθεί προσθέτουμε το ρύζι και το απαραίτητο επιπλέον νερό. Στο τέλος το ρύζι πρέπει να είναι σπυρωτό και αρκετά ζουμερό. Σερβίρεται με γλασαρισμένα καροτάκια και λευκά τυριά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!