Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια με σάλτσα

Συνταγές/Ορτύκια με σάλτσα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 8 ορτύκια

  • 1 κιλό φρέσκιες ψιλοκομμένες τομάτες

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

  • Αλεύρι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα ορτύκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ορτύκια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρασί, προσθέτουμε την τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κούπα νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή πιλάφι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!