Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια Γεμιστά Με Κάστανα, Σταφίδες & Συκωτάκια Πουλιών

Συνταγές/Ορτύκια Γεμιστά Με Κάστανα, Σταφίδες & Συκωτάκια Πουλιών

ΥΛΙΚΑ

6 ορ­τύ­κια κα­θα­ρι­σμέ­να

6 κά­στα­να κα­θα­ρι­σμέ­να

1 κου­τα­λιά της σού­πας μαύ­ρες στα­φί­δες χωρίς κου­κού­τσι

6 κου­τα­λιές της σού­πας τριμ­μέ­νη φρυ­γα­νιά

4 κου­τα­λιές της σού­πας ψι­λο­κομ­μέ­νος άνη­θος

1 φρέ­σκο κρεμ­μύ­δι ψι­λο­κομ­μέ­νο

150 γρ. συ­κω­τά­κια που­λιών

1 φλι­τζά­νι του τσα­γιού ελαιό­λα­δο

Χυμός ενός λε­μο­νιού

2 κου­τα­λιές της σού­πας ελαιό­λα­δο για τη γέ­μι­ση

1 κου­τα­λιά της σού­πας θυ­μά­ρι

2 νε­ρο­πό­τη­ρα κόκ­κι­νο κρασί

Αλάτι

Φρε­σκο­τριμ­μέ­νο πι­πέ­ρι

ΔΙΑ­ΔΙ­ΚΑ­ΣΙΑ

Κα­θα­ρί­ζου­με τα ορ­τύ­κια και τα πλέ­νου­με με άφθο­νο νερό εξω­τε­ρι­κά και εσω­τε­ρι­κά. Βά­ζου­με σε μια λε­κά­νη το κόκ­κι­νο κρασί και το­πο­θε­τού­με μέσα τα ορ­τύ­κια να μα­ρι­να­ρι­στούν για 1 ώρα. Στη συ­νέ­χεια τα βγά­ζου­με, τα βά­ζου­με σε άλλη λε­κά­νη και τα πε­ρι­χύ­νου­με με το ελαιό­λα­δο, το λε­μό­νι και το θυ­μά­ρι. Τα αφή­νου­με να μα­ρι­να­ρι­στούν για ακόμη 1 ώρα και κρα­τά­με το κρασί. Βά­ζου­με σε ένα τη­γά­νι το ελαιό­λα­δο, σο­τά­ρου­με μέσα το κρεμ­μύ­δι και ρί­χνου­με τα κά­στα­να ψι­λο­κομ­μέ­να. Τα σο­τά­ρου­με για 2-3 λεπτά. Ρί­χνου­με μέσα 1 φλι­τζα­νά­κι του καφέ από τη μα­ρι­νά­δα και τα αφή­νου­με να ψη­θούν καλά και να μεί­νουν με το λα­δά­κι τους. Τα πα­σπα­λί­ζου­με με λίγο αλάτι, φρε­σκο­τρυμ­μέ­νο πι­πέ­ρι και ρί­χνου­με μέσα τον άνηθο και τη φρυ­γα­νιά. Ανα­κα­τεύ­ου­με καλά και γε­μί­ζου­με τις κοι­λιές των ορ­τυ­κιών. Κλεί­νου­με την κάθε κοι­λιά με 2 οδο­ντο­γλυ­φί­δες και το­πο­θε­τού­με τα ορ­τύ­κια σε ένα ταψί. Αδειά­ζου­με μέσα το υπό­λοι­πο κρασί της μα­ρι­νά­δας, χωρίς να πε­ρι­χύ­σου­με με αυτό τα ορ­τύ­κια. Τα ψή­νου­με για 30 λεπτά πε­ρί­που στους 170-180 βαθ­μούς κελ­σί­ου , μέχρι να ρο­δί­σουν. Τα γαρ­νί­ρου­με με πα­τά­τες φούρ­νου αρω­μα­τι­σμέ­νες με θυ­μά­ρι ή ρύζι.

Καλή σας όρεξη!