Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια με ρύζι basmati και πράσο

Συνταγές/Ορτύκια με ρύζι basmati και πράσο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 ώρα - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 2 ως 4 άτομα)

  • 4 ορτύκια

  • 3-4 κούπες μικρόκοκκο ρύζι ή ρύζι basmati

  • 2 πράσα

  • Λίγο σαφράν

  • Μισή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης

  • Μισή κίτρινη πιπεριά

  • Λίγα αμύγδαλα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

  • Μισή κούπα αγνό παρθένο ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα πράσα και τις πιπεριές σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα πράσα και τις πιπεριές. Σκεπάζουμε το σκεύος και τα αφήνουμε να μαραθούν καλά (προσοχή να μην τσιγαριστούν πολύ). Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στη φωτιά για ακόμα 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ορτύκια και τα γυρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα στο σκεύος όσο νερό χρειάζεται και ταυτόχρονα το ρύζι μας. Ρίχνουμε επίσης το σαφράν, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Προσοχή να μην παραβράσετε το ρύζι και γίνει χυλός.

Καλή σας όρεξη!