Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια με πετιμέζι

Συνταγές/Ορτύκια με πετιμέζι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: περίπου 30 λεπτά

Μια συνταγή που προτείνει και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ο φίλος, «μάστορας» του οίνου και των γεύσεων, ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 8 ορτύκια

  • 1 λεμόνι στιμμένο

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 50 γρ. πετιμέζι, δηλ. χυμό σταφυλιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλύντε τα ορτύκια και αλατοπιπερώστε μέσα και έξω. Τοποθετήστε τα σε ταψάκι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, αφού πρώτα τα έχετε αλείψει με τη σύνθεση λεμόνι+μουστάρδα+μέλι+ελαιόλαδο. Σε 30΄ περίπου τα ροδοκοκκινισμένα ορτύκια είναι έτοιμα να δεχθούν το δώρο της φύσης, το χυμό σταφυλιού, μεστό και αρωματικό. Αλείψτε τα και … είναι έτοιμα να τα σερβίρετε τα με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας και μια πράσινη σαλάτα. Απολαύστε τα με ροζέ κρασί ΕΡΩΔΙΟΣ του κτήματος ΑΝΕΣΤΗ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ.

Καλή σας όρεξη!