Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια με σταφύλι

Συνταγές/Ορτύκια με σταφύλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 ώρα - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

  • 8 ορτύκια

  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

  • 180 γρ. σταφύλια μοσχάτα

  • 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον βούτυρο για τα σταφύλια

  • Επιπλέον βούτυρο και ελαιόλαδο για τις φέτες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφού πλύνουμε τα ορτύκια, τα τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πουλιά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω τους το κονιάκ και τα ανάβουμε φωτιά. Μόλις σβήσουν οι φλόγες, περιχύνουμε τα πουλιά με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει 5 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα σταφύλια από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τις ρόγες να σιγοβράσουν επί 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα σταφύλια μέσα στα πουλιά και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο τηγάνι με βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα, τοποθετούμε πάνω σε κάθε μια ένα πουλί, λίγη σάλτσα με σταφύλια και σερβίρουμε αμέσως.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!