Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια με μανταρίνι

Συνταγές/Ορτύκια με μανταρίνι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 8 ορτύκια

  • 8 μανταρίνια καθαρισμένα, χωρισμένα σε φέτες

  • Χυμός από 4 μανταρίνια

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 4 κουτάλια σούπας μέλι ανθέων

  • 400 ml ζωμός κότας

  • 8 κουταλιές σούπας κονιάκ

  • Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ. σ. βούτυρο και μόλις αρχίζει να αφρίζει σοτάρουμε για ένα λεπτό τις φέτες μανταρινιού. Προσθέτουμε το μέλι και τα καραμελώνουμε σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό και το κονιάκ και, όταν η σάλτσα αποκτήσει σιροπιαστή υφή, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει μισό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 ο C . Αλείφουμε τα πουλιά με το μισό βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Βάζουμε τα ορτύκια σε μια πιατέλα και γύρω τους τα μανταρίνια της σάλτσας. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο σκεύος που ψήσαμε τα ορτύκια, με μια ξύλινη κουτάλα ξεκολλάμε τα κομματάκια που έμειναν στα τοιχώματα και τα αναμειγνύουμε με τη σάλτσα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε κατσαρόλα και τη βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κύβους, ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα. Περιχύνουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!