Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια κρασάτα

Συνταγές/Ορτύκια κρασάτα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 ως 5 άτομα)

  • 8 ορτύκια

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρίγανη

  • ½ κούπα ελαιόλαδο

  • 1 κούπα λευκό κρασί

  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

  • 1 κούπα ντομάτα, περασμένη από σίτα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τρίψτε τα ορτύκια με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, αλείψτε τα με λάδι και αφήστε τα να σταθούν 30 λεπτά. Βάλτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Βάλτε μέσα τα πουλιά και σοτάρετέ τα γυρίζοντας τα συνεχώς ώσπου να ροδίσουν καλά. Ρίξτε το κρασί και το χυμό λεμονιού, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα πουλιά να σιγοβράσουν, ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Αν θέλετε, ρίξτε μαζί με το κρασί και μια κούπα ντομάτα περασμένη από σίτα. Θα σχηματιστεί πηχτή σάλτσα. Βάλτε τα πουλιά σε πιατέλα και περιχύστε τα με τη σάλτσα τους. Σερβίρετέ τα με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές και μια σάλτσα από φρέσκα λαχανικά.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!