Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Ορτύκια γιουβέτσι

Συνταγές/Ορτύκια γιουβέτσι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 ώρα - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 8 ορτύκια

  • 1/2 κιλό κριθαράκι [γίνεται και με μακαρόνια ή χυλοπίτες]

  • 1/2 κιλό ώριμες τομάτες

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 1 κούπα λάδι

  • Αλάτι και πιπέρι

  • 2-3 κόκκους μπαχάρι, 1-2 φύλλα δάφνης προαιρετικά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ορτύκια με ½ της κούπας λάδι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε όσο να ξανθύνει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 45΄. Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κριθαράκι στο υπόλοιπο λάδι και το ρίχνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τη σάλτσα με τα ορτύκια, 6 κούπες ζεστό νερό και συμπληρώνουμε το αλάτι που θέλουμε. Ψήνουμε στους 200, ώσπου να ψηθεί το κριθαράκι (περίπου 40’) και να μείνει με λίγο ζουμί.

Καλή σας όρεξη!