Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

ΒερτίσκοςΛεπτομερής περιγραφή: Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας/Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ & ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η ιστορία με την εκτροφή ορτυκιών ξεκινά πολλά χρόνια πριν, όταν σπούδαζα στα ΤΕΙ Ζωοπονίας και αναζητούσα μια επαγγελματική απασχόληση σχετική με τον αγροτικό τομέα. Αν και η οικογένειά μου κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη, διατήρησα πάντα τη στενή σχέση που είχα από μικρό παιδί με τη γη και τα ζώα, καθώς περνούσα πολύ χρόνο στο χωριό των γονιών και των παππούδων μου, τις Πέντε Βρύσες. Το 1989 ξεκινά η δημιουργία του εκτροφείου ορτυκιών, βάζοντας στη συνταγή πολλή τρέλα - αφού εκτός από τους κυνηγούς, ελάχιστοι γνώριζαν τότε το ορτύκι, τουλάχιστον στη Β. Ελλάδα-, πείσμα, σκληρή δουλειά και διάθεση για πειραματισμό.

 

 

ktirio.jpg

Η ΠΟΡΕΙΑ & ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Στην πορεία υπήρχαν δυσκολίες και συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως συμβαίνει σε κάθε παραγωγική αγροτική επιχείρηση. Οι δυσκολίες σχετίζονται κυρίως με τις αδυναμίες της ελληνικής αγροτικής πολιτικής και τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής αγοράς. Οι σωστοί Έλληνες παραγωγοί όμως έχουμε ζυμωθεί τόσο με τις δυσκολίες που βρίσκουμε, ως τώρα τουλάχιστον, τη δύναμη να τις ξεπερνάμε.

Σήμερα το Εκτροφείο ΑΡΤΕΜΙΣ, τηρώντας πιστά τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες άδειες, είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση που ξεκινά από το αυγό, περνά στην εκτροφή των πουλιών, προχωρά στη σφαγή και συσκευασία, και τέλος διαθέτει στην αγορά ορτύκια έτοιμα να τα μαγειρέψετε και να τα απολαύσετε. Όλη αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Κατάφερα να δημιουργήσω ένα σύγχρονο σωστό εκτροφείο, που παράγει ορτύκια μεγαλωμένα με αγνές πρώτες ύλες και επίσης ένα άριστα οργανωμένο σφαγείο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να διαθέτουμε άψογα ποιοτικά και νοστιμότατα ορτύκια. Ιδιαίτερα θρεπτικά τέλος είναι τα αυγουλάκια του ορτυκιού που κερδίζουν όσους τα δοκιμάζουν και αυξάνεται θεαματικά η ζήτησή τους σε όλο τον κόσμο.

tampela.jpgΤΟ ΟΡΤΥΚΙ & ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Το ορτύκι είναι μια εξαιρετική τροφή. Το κρέας του είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο και φώσφορο, έχει χαμηλά λιπαρά και μπορεί να το απολαύσει κανείς με πολλούς τρόπους. Σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Ρωσία, στην Ιταλία και στην Ισπανία είναι διαδεδομένο και εκτιμάται ιδιαίτερα. Στην Ελλάδα το ενδιαφέρον για το ορτύκι έχει αυξηθεί σημαντικά, μολονότι οι οικονομικές συνθήκες των Ελλήνων αυτή τη στιγμή τείνουν να τους περιορίζουν στα είδη πρώτης ανάγκης. Παρ΄όλα αυτά η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και η συνεπής παρουσία μας στην ελληνική αγορά τροφίμων, έχουν δημιουργήσει «πιστούς οπαδούς», θα έλεγα. Τα ορτύκια ΑΡΤΕΜΙΣ αναγνωρίζονται και προτιμώνται ως επώνυμο και ποιοτικό προϊόν χάρη στα εξής:

Α) Προσήλωση στην ιδέα της εκτροφής των πτηνών με ποιοτική τροφή και συνθήκες κατάλληλες, με στόχο παραγωγή κρέατος υψηλής διατροφικής αξίας και νοστιμιάς.

Β) Πιστή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στη λειτουργία του εκτροφείου, του σφαγείου (Αρ.Σφ. Ρ48) και του συσκευαστηρίου /εφαρμογή του συστήματος ΗΑCCP - ISO 22000.

Γ) Κατ΄ επανάληψη παρουσίαση του εκτροφείου μας στα ΜΜΕ, σε ρεπορτάζ και αφιερώματα για καινοτόμες αγροτικές επιχειρήσεις και σε εκπομπές μαγειρικής.

Δ) Υψηλή ποιότητα (Αργυρό Βραβείο Meat Days 2012 για το στήθος ορτυκιού) και προσιτή τιμή, σε σύγκριση με άλλα εισαγόμενα ορτύκια.

Προτρέπω, λοιπόν τους συμπατριώτες μου να στηρίξουν γενικότερα την ελληνική παραγωγή και να εκτιμήσουν την ποιοτική μας διαφορά στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Τα ορτύκια ΑΡΤΕΜΙΣ μπορείτε να τα βρείτε φρέσκα και κατεψυγμένα στα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα ή να τα παραγγείλετε στον υπεύθυνο κρεοπωλείου, αν σε κάποιο κατάστημα δεν υπάρχουν. Επίσης, ορτύκια και αυγουλάκια ορτυκιού ΑΡΤΕΜΙΣ βρίσκετε σε πολλά κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, καταστήματα delicatessen, εστιατόρια ή επικοινωνείτε απευθείας μαζί μας.

Γρηγόρης Ανανιάδης