Agro-tour Net

 

ArgoNews

 

Καθημερινή

 

Βερτίσκος



Λεπτομερής περιγραφή: Φασιανός σασέρ (3 μερίδες)

Συνταγές/Φασιανός σασέρ (3 μερίδες)

Υλικά : 1 φασιανός * 60-70 ml λιπαρά ουσία της προτίμησής σας * εσαλότ ή κρεμμυδάκια φρέσκα το άσπρο μέρος ή 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο * 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες ή ½ κιλό κουτί κονσέρβα σε φέτες * 400-500 γρ. ντομάτες ώριμες κονκασέ, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και μετριοκομμένες * 1 κρασοπότηρο άσπρο ή ροζέ ξηρό κρασί * 150-200 ml σάλτσα ντεμί-γκλας ή κατ’ ανάγκη ½ κουτάλι σούπας αλεύρι * 1 μπουκέτο γαρνί στην απλή του μορφή (δέσμη από κοτσάνια μαϊδανό, μικρό φύλλο δάφνης & 1 κλωνάρι θυμάρι) * 2 κουταλιές σούπας φινιζέρμπ (fines herbes) ψιλοκομμένα (εστραγκόν, σερφέιγ, σχοινόπρασο και μαϊδανό) ή μόνο μαϊδανό * ανάλογο αλάτι και πιπέρι μαύρο κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο * χυμός από ¼ μέτριου λεμονιού.

Παρασκευή : Παρασκευάζεται όπως ο φασιανός μαγειρευτός με ανθόγαλο και μανιτάρια με τη διαφορά ότι δε βάζουμε ανθόγαλο, αλλά ντομάτες φρέσκες κονκασέ. Βάζουμε τη μισή λιπαρά ουσία σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να «κάψει» καλά και αμέσως ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ την οποία μισοψήνουμε ανακατεύοντάς την για να φύγουν οι ξινίλες και τοξίνες της, ενώ συγχρόνως αποκτά καλύτερη γεύση και άρωμα. Τη σοταρισμένη και μισοψημένη ντομάτα την αδειάζουμε στο παρασκεύασμα, την ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε και ψήνουμε κατά προτίμηση σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚ C. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι, πουρέ πατάτας και ένα πράσινο λαχανικό βουτύρου (φασολάκια, σπανάκι, μπρόκολο κλπ.) και με διάφορα ζυμαρικά (ταλιατέλες, πένες κλπ.). Την τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε το φαγητό με φινιζέρμπ ή μαϊδανό ψιλοκομμένο.

Κεραμεύς Ζήσης
Αρχιμάγειρας-καθηγητής